Gode råd når du skal have en ny cykel

Gode råd når du skal have en ny cykel

En god cykel er en investering i dit helbred og en sund livsstil. At cykle er en af de bedste motionsformer der findes. Det er skånsomt for led, muskler og hele kroppen, men tilpas krævende at det har en god træningseffekt. Moderne cykler er højteknologiske mekaniske underværker som kan tilpasses dine personlige behov. Her er en god cykelforhandler, hvis du bor i Risskov eller Aarhus området. Der kan du få din cykel tilpasset af professionelle.

Tilpasning kræver nemlig viden og omhu. En cykel der ikke passer til din kropsbygning og kørestil belaster din krop de forkerte steder og på den forkerte måde. I bedste fald får du ikke det optimale ud af dine cykelture. I værste fald kan du skade dine knæ eller din ryg.

Cyklen skal både passe og tilpasses

Cyklen skal have den rigtige størrelse til din krop. Rammehøjde og afstand fra saddel til styr er de to vigtigste størrelsesfaktorer. Derudover skal cyklen også individuelt tilpasses, både til din krop og dine behov. En cykelforhandler vil altid tilbyde dig en service aftale når du køber en ny cykel. Den giver dig periodiske eftersyn på cyklen til en fordelagtig pris. En cykelforretning der ikke tilbyder service aftaler, skal du helst cykle udenom.

Reparation af cykler, hvad kan du selv gøre?

De fleste cykelforretninger laver ikke længere lapninger. Det skyldes skærpede lovkrav mht. arbejdsmiljøsikkerhed. Den lim der bruges til at lappe slanger med, indeholder giftige opløsningsmidler. Vil du have lappet cyklen skal du altså lappe den selv. Når du gør det kun en gang imellem er faren ved at bruge limen til at overse. Men sørg gerne for god udluftning.

At smøre alle bevægelige dele, kæden og gearskift systemet, er heller ikke raketvidenskab. Men det skal gøres regelmæssigt. Hvis du selv vil gøre mere end det, er det en god ide at lære lidt om cykelreparation.

admin