Hundebure – Sådan udvælger du det rette

Hundebure – Sådan udvælger du det rette

Er du hundeejer? Så ønsker du garanteret kun det aller bedste for din firebenet følgesvend, hvorved et hundebur næsten er et must. Med et hundebur kan du nemt have din hund med dig i bilen, i flyet eller i andre former for offentlig transport. Læs med her, og bliv klogere på hundebure samt hvilket bur der passer bedst til netop din hund og jeres behov.

 

Rejs nemt og sikkert med din hund

Hvad enten du skal have din hund med på en længere rejse eller blot til en kort tur til dyrelægen, så er det super vigtigt at have det rette hundebur, således at turen er sikker og behagelig for både dig og din hund. Da der dog findes en lang række af forskellige hundebure, så er det vigtigt at gøre sig klart, til hvilket formål man ønsker at bruge buret.

 

Skal hundeburet for eksempel benyttes til bilen, så er det vigtigt med et hundebur, som er forholdsvis stabilt, således at det kan holde din hund beskyttet, hvis i skulle komme ud for et biluheld. Derudover så er det også vigtigt, at buret har en bred ventilationsrist, da dette er væsentligt for en god luftcirkulation.

 

Skal buret derimod benyttes til fly, så bør du gå efter et bur, som er nemt at have med på farten. Lukningerne skal nemt kunne lukkes, og der skal være god opbevaringsplads til mad og snacks.

 

Find det rette hundebur i det rette materiale

Udover at hundebure kan fås i forskellige størrelser, farver og med forskellige funktioner, så fås de også i forskellige materialer.

 

Skal man bruge en transporttaske/bur til de kortere ture, og dermed en transportboks som ikke fylder særlig meget, og som er let at pakke sammen, så er en transportboks i stof den perfekte løsning. Dog skal man være opmærksom på, at denne type skal rengøres for hundehår og skidt jævnligt.

 

Ønsker man derimod en transportboks, som er nem at rengøre, og som samtidig er robust og holdbar, så bør man gå efter en transportboks i metal. Da disse typer dog er ret tunge, så egner de sig bedst til at have stående i bilen eller til at benytte til udstillinger.

 

En tredje mulighed er en transportboks i plast. Disse transportbokse benyttes oftest til små hunde og andre kæledyr. De er lette og nemme at vaske, dog skal man være opmærksom på, at de ikke er lige så holdebare som for eksempel transportbokse i metal.

 

Sådan vælger du den rette størrelse

Når du har tænkt over overstående punkter, så er det blot størrelsen på buret, som du bør have på plads. Du finder den rette størrelse, ved at måle din hund fra pote til hoved og fra næse til halespids.

 

Dit bur bør som minimum være ca. 15 cm højere og længere end din hund, således at den har plads nok til at bevæge sig. Er det dog en hundehvalp, som du er på udkig efter et hundebur til, så er det en god ide at vælge et bur, som er et par større størrelser, således at hundehvalpen har plads til at vokse, og du dermed ikke er nødsaget til at skulle investere i et nyt bur allerede et par uger efter.

admin