Støt din krop med en god ammepude

Støt din krop med en god ammepude

Når du ammer, kommer du til at sidde med din baby på armen i flere timer hver dag og nat over en temmelig lang periode. Ammer du dit barn i lang tid, så bliver babyen tungere, og det kan være ekstra anstrengende for din krop at holde til det.

Den overanstrengelse, som du kan risikere at pådrage dig, kan du bedre undgå, hvis du benytter dig af en ammepude, som kan give dig en langt bedre siddekomfort, når du ammer.

Hvad gør en ammepude?

En ammepude er en godt polstret aflang krum pude, som du kan have mellem din baby og et armlæn eller lignende. Den gør det, at din arm og dermed resten af din krop bliver støttet ergonomisk rigtigt og kan hvile din arm i stedet for at skulle holde babyen oppe i den rette højde med din arm alene.

Når du dermed får understøttet din arm på den rigtige måde, så undgår du at sidde skævt og at overanstrenge din krop på en uhensigtsmæssig måde.

Sæt dig godt til rette med puden, inden du lægger dit barn til, så har du ro i kroppen til at lade babyen die så længe, det er nødvendigt. Det kan ske helt uden, at du bliver øm alle vegne i din krop, mens du ammer.

Ammepudens øvrige funktioner

En ammepude kan bruges til andre formål end til at understøtte din krop, når du ammer. I slutningen af graviditeten er den praktisk at have liggende mellem dine knæ eller over lænden. Det kan give dig en øget komfort, når du ellers kan have svært ved at sove på grund af gener.

Senere kan ammepuden bruges til at støtte babyen, før barnet har lært at sidde selv. Det kan for eksempel være i den høje stol, i barnevognen i babysengen eller et andet egnet sted. Det er praktisk for både dig og for barnet, at baby ikke skal være på armen hele tiden.

Ammepuder fås i mange udgaver

Dels kan en ammepude være udformet i forskellige faconer, og dels kan den have et helt forskelligt betræk på. Der kan også være forskel på, hvilket fyld der er i puden. Vælg den model, som du synes bedst om, og som du synes, kan støtte dig og din baby på den bedste måde.

Find en, der både matcher din øvrige indretning og den måde, du helst vil støttes på.

admin