Tag hesten med på efterskole

Tag hesten med på efterskole

Elsker du at ride, og er du lige blevet færdig med folkeskolen? Kunne du tænke dig at kombinere din passion for heste med et år på efterskole? Så vælg ridelinjen og tag hesten med på efterskole.

Et år på efterskole er et år, du aldrig vil glemme. Du møder masser af nye mennesker, får venner for livet og lærer dig selv bedre at kende. På Billeshave Efterskole kan du kombinere skole og erterkole ridning. Skolen ligger ved Middelfart på Fyn. En perfekt beliggenhed for skønne ture ud i landskabet på hesteryg. Når du vælger ridelinjen, kan du enten leje en hest eller tage din egen med. Ud over fælles ture ud af huset, kan du vælge mellem tre fokusområder: Islænder, spring eller dressur.

Islænder

De små godmodige og stærke Islandske heste er efterkommere af de heste, som vikingerne tog med sig, da de bosatte sig på Island for mere end tusind år siden. Islænderen er en rigtig brugshest, som er ligeså pålidelig som den er hårdfør.

Islænder er for dig, som gerne vil have grundlæggende undervisning i dressur og gangartstræning. Undervisningen foregår dels på en bane på skolens område, dels på ture i det smukke fynske landskab.

Fra skolen er der nemlig ikke langt til både strand og skov, og du kan således godt glæde dig til mange dejlige rideture ud i den omkringliggende natur. På banen vil der også være mulighed for at stifte bekendtskab med lettere bom-og springøvelser.

Spring

Er lettere og indledende springøvelser ikke nok for dig, skal du måske fokusere helt på spring.

Springridning foregår altid på en bane. På en almindelig springbane er der 18 spring, som er op til 160 cm høje. At klare de opsatte spring kræver godt samarbejde mellem rytter og hest.

Vælger du spring, er undervisningens fokus at gøre dig til en sikker springrytter. For at blive en dygtig og sikker springer skal du først og fremmest have styr på din balance.

Derfor vil der i undervisningen være fokus på grundlæggende ridning og dressur. Men der skal naturligvis også springes, og du vil blive trænet i både tempospring, bomspring og banetræning.

På springholdet er det også muligt at målrette undervisningen til konkurrencetræning. For at give dig og din hest nogle gode fælles oplevelser, vil I også komme på ture ud af huset sammen med de øvrige ryttere.

Dressur

Dressurridning kan man sammenligne lidt med dans. Her er der opmærksomhed på æstetik og på rytterens samarbejde med hesten. Der er fokus på hestens lydighed, på dens smidighed og på sværhedsgraden af de øvelser, I laver.

Dressurridning kræver derfor at de grundlæggende ridefærdigheder er godt på plads. I undervisningen lægges der vægt på, at du er en sikker og solid rytter, og at du har en god balance. Herfra kommer du til at lære forskellige dressurøvelser, som du igennem året udvikler og forbedrer.

For at blive en så alsidig dressurrytter som muligt, vil der også være undervisning i let spring, og du vil komme på ture ud i den smukke fynske natur.

admin