Unge og misbrug: Sådan får du hjælp til at komme ud af det

Unge og misbrug: Sådan får du hjælp til at komme ud af det

Er du ung? Har du et misbrug? Et begyndende misbrug? Er du i tvivl, om du har et misbrug? Er du bange for, at du kunne risikere at få et misbrug? Så er du kommet til det rette sted. Det er nemlig fuldstændig ligegyldigt, om du tænker det ene eller det andet – hvis du er et ungt menneske, og der er noget, der går dig på i forhold til misbrug, skal du kontakte nogen med det samme.

Herunder kan du læse om, hvad det vil sige at være et ungt menneske, der har et misbrug, og så kan du læse om, hvorfor nogle unge mennesker udvikler et misbrug. Du kan selvfølgelig også læse om, hvordan du får hjælp til at komme ud af dit misbrug.

 

Unge og misbrug – hvad er det?

At være ung misbruger vil sige, at du er i en bestemt aldersgruppe, og at du samtidig har udviklet et misbrug. Det kan være du er 15 år, og det kan også være, du er 17 år. Og det kan være, du er afhængig af hash eller andre stoffer, alkohol, gamling eller noget andet. Hvis du føler, at du er ung, og at du er ved at blive afhængig af noget, passer du helt fint ind i beskrivelsen.

Der er mange ting, du kan være afhængig af, og det er på sin vis ligegyldigt, hvad det er, så længe du er bevidst om dit misbrug, og at du gerne vil ud af det – eller blot gerne vil have noget hjælp. Mange mennesker udvikler et misbrug tidligt i livet, og det er derfor ingen skam, så længe du ønsker at gøre noget ved det. Du kan læse mere om unge og misbrug her.

 

Hvorfor får nogen unge mennesker et misbrug?

Det er ikke altid til at sige, hvorfor nogen unge mennesker udvikler et misbrug. Der kan være mange faktorer, der spiller ind. Det kan være, at det ligger i generne, så personen har nemmere ved at blive afhængig af noget. Det kan også være, personen har levet eller lever i et miljø, hvor misbrug har spillet en stor rolle. Det kan også være, personen har været ude for noget slemt og derfor prøver at undslippe de svære tanker. Der kan være rigtig mange grunde til, at unge mennesker udvikler et misbrug, og det vigtigste er, at man leder finder noget hjælp.

 

Få hjælp til at komme ud af dit misbrug

Hvis du ønsker hjælp til at komme ud af dit misbrug, skal du opsøge det lige med det samme. Selvom det kan virke uoverskueligt, vil det altid blive nemmere, hvis du har en eller flere mennesker, der støtter dig i at blive fri fra din afhængighed.

Der er flere måder, du kan gøre det på. Du kan søge på internettet for at finde ud af, hvad dine muligheder er, og hvem du bør opsøge med lige præcis det problem, du står med. Du kan også kontakte en misbrugsklinik og høre, hvad de kan gøre for dig. Det kan også være, de kender nogen, du kan ringe til, hvis de ikke kan hjælpe dig med dit problem.

Hvis du står fuldstændig på bar bund, og du ikke aner, hvad du skal gøre, kan du ringe til nogle nødhjælpslinjer. De kan uden tvivl finde ud af at snakke med dig og henvise dig til et sted, hvor du kan få noget hjælp og blive et ungt menneske uden et misbrug.

admin