Det får du brug for af tæpper, sengetøj og lignende til baby

Det får du brug for af tæpper, sengetøj og lignende til baby

Du har formentlig allerede en lang liste over ting, du skal have fat i til baby. Det kan også være, at baby allerede har meldt sin ankomst og det er gået op for dig, at du mangler noget. Nogle ting inden for babyudstyr skal man kun bruge én af – andre ting kan man nærmest ikke få for mange af. Er baby kommet, så ved du det nok allerede: Man kan aldrig få for meget sengetøj til baby.

Både baby og tumling er storforbruger af sengetøj

De helt små nye babyer sviner naturligvis ikke en masse, da de primært ligger i sengen, på et aktivitetstæppe eller i forældrenes skød. De kan altså ikke rigtigt få fat i ting, ligesom tumlingen kan. Tumlingen er dog ofte ekspert i at svine – med alt fra mad, tusser og hvad han eller hun ellers kan få fingrene i.

Spædbarnet er dog storforbruger af sengetøj, selvom han eller hun ikke er i stand til at få fat i ting endnu. Det er nemlig meget normalt, at baby gylper efter indtagelse af modermælkserstatning eller amningen. Man bliver selvfølgelig hurtigt god til at finde en teknik, hvor man kan gribe det meste med en stofble over skulderen. Det er desværre langt fra altid, at denne mission lykkes. Og da baby ofte ligger og putter sig i sin dyne under måltiderne – ja, så er denne altså det næste, der griber gylpen – sammen med mors tøj, selvfølgelig.

Det er derfor en god idé at have 2-3 babydyner, så man kan smide den ene i vaskemaskinen, mens man tager fat på den næste. Nogle gange kan man være heldig, at gylpen kun har strejfet sengetøjet og man derfor ikke behøver at vaske selve dynen, men kun sengetøjet. Det kræver dog et vist lager af sengetøj.

Sengetøj til baby skal være behageligt, uden kemikalier og se smart ud

Er du lige som så mange andre forældre, så vil du gerne have, at sengetøj til baby overholder en vis standard. Det skal gerne være:

  • Fri for kemikalier, gerne økologisk
  • Være blødt og behageligt
  • Have et lækkert design

Det er meget populært med sengetøj til baby i pastelfarver – gerne grå, lilla, rosa, æblegrøn, mint og lyseblå. Der må også gerne være et pænt mønster på med blomster eller dyr, så temaet er i børnehøjde. Vil du gerne have god kvalitet, så gå efter et mærke som Cam Cam Copenhagen, Gamcha eller Jimmy Tricket. Det vil ikke gøre noget, hvis man har 5-6 sæt sengetøj til baby – og gerne flere, så man ikke skal stå på spring ved vaskemaskinen.

Husk babytæpper til de varme dage, hvor babydynen er for varm

Sengetøj til baby er dog ikke det eneste, man skal tænke på. Om sommeren kan det være for varmt til dyne, og derfor kan det være praktisk at have et babytæppe i stedet – gerne et par stykker, så man igen har nogle at skifte med. Her har Bloomingville blandt andet designet nogle rigtig lækre babytæpper i flotte, rolige farver – både i bomuld og i uld.

Det gode ved et materiale som uld er, at det virker temperaturregulerende, så baby holdes varm, hvis der er køligt men samtidig ikke har det for varmt, hvis det er lunt. Uanset om du bruger babydyne eller babytæppe, så husk altid at tjekke babys temperatur i nakken, da det er her, du får det mest præcise billede. Er nakken kølig, så har baby det for koldt og er den klam, så sveder baby og har det for varmt. Både smarte babytæpper og lækkert sengetøj til baby kan købes til fordelagtige priser på nettet. Husk altid at opveje kvalitet i forhold til pris, når det gælder babys velvære.

 

 

admin