Rens af tagrender

Rens af tagrender

Det er måske ikke just det, du forbinder med forårsforberedelser og de første tegn på bedre vejr i luften og på jorden, men ikke desto mindre er det netop nu du skal overveje om det er tid til at bestille en tagrenderens.

Dine tagrender samler alle mulige spændende ting ind fra efteråret og over vinteren, så når foråret nærmer sig kan det være svært for vandet fra de kendte danske forårsbyger at løbe fra tagrenderne og ned gennem nedløbsrøret.

 

Professionel rens af tagrender

Du kan gøre det selv, men du kan også bestille en rens af tagrender på https://www.tagrenderensnu.dk/ og være sikker på, at der bliver gjort ordentligt, så du er klar til at gå sommeren i møde med rene tagrender.

Men, hvorfor er det egentlig nødvendigt med en tagrenderens?

Som nævnt før, er det langt fra kun vand, der samles af dine tagrender. Gennem efteråret, hvor træerne taber deres blade og vinteren, hvor det både blæser og sner ender både de gamle blade, små grene og mos samt lav fra taget i din tagrende. Det danner en sammenpresset dæmning, der gør det svært for vandet at trænge igennem og finde frem til nedløbsrøret.

 

Hvad sker der, hvis ikke jeg får renset mine tagrender?

Helt simpelt; når vandet ikke kan komme ned gennem nedløbsrøret, så kommer det ud over kanten. Det betyder, at forbipasserende eller andre ting, der befinder sig under dine tagrender kan få et utilsigtet bad, hvis der kommer en skylle og fylder dine tagrender.

Det kan også betyde, at dine tagrender hurtigere bliver slidte og går i stykker, fordi de ikke er lavet til at holde på vægten og det stillestående vand. Du vil altså opleve, at der oftere skal udskiftes stykker eller hele segmenter af din tagrende, hvis ikke den bliver vedligeholdt jævnligt.

Sidst men ikke mindst kan det ende med, at de ting, der samle i din tagrende bevæger sig ned i nedløbsrøret og danner en prop, så vandet ikke kan komme ud den vej. Det vil ofte betyde, at der skal sættes et helt nyt nedløb på – hvis ikke proppen kan lokaliseres og fjernes.

 

Hvad med en støvsugning af dine tagrender?

Er der tale om et større stykke arbejde på for eksempel boligforeninger, andelsboliger, offentlige bygninger eller lignende, så kan det være en fordel at få dine tagrender støvsuget i stedet for en rens af tagrender.

Med det rette udstyr kan en professionel tagrenderenser nå selv de højeste bygninger og gøre sit arbejde ligeså grundigt og præcist fra jorden som fra en lift.

Med en støvsuger slipper du for at skulle arbejde dobbelt og først fjerne slam, gamle blade og andet skidt fra tagrenden og derefter skaffe dig af med det, men i stedet tager støvsugeren sig af det hele og fjerner det med samme effektivitet som en almindelig støvsuger tager en nullermand.

 

Almindelig rens eller støvsugning?

Det er efterhånden ikke mange, der stadig udfører manuel rens af tagrender. Støvsugning har stille og roligt overtaget markedet, fordi det er en løsning, der er både hurtigere og lettere at udføre. Den kan udføres fra jorden og sørger for at al skidtet bliver fjernet med kun en arbejdsgang frem for flere.

Det er også en løsning, der er mere effektiv løsning, der både er hurtigere og mindre beskidt. Der skal ikke bruges stiger, der kan lave huller i græsset eller fragtes slam ned og væk. Det hele foregår fra jorden hurtigt og effektivt.

Overvejer du selv at gå i gang med at rense tagrenderne, så tag dig tid til at tjekke priser og tilbud først – for det koster ikke så meget som du tror og det går hurtigt!

 

admin