Gode råd til tagrenoveringer

Gode råd til tagrenoveringer

Skal du til at renovere dit tag? En tagrenovering er med til at forbedre og fornye din bolig, så dit hjem kan være bosted for dig og din familie i mange år.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med din tagrenovering? Så læs med her. En tagrenovering er et større renoveringsprojekt. Det kan hurtigt virke uoverskueligt, og man kan hurtigt miste overblikket. Jeg har samlet et par tips til, hvordan du kommer godt igang med dit renoveringsprojekt.

Gør-det-selv projekt eller professionelle håndværkere?

Hvis du går med overvejelser om et gør-det-selv projekt, så er der ting som du bør være særligt opmærksom på. Ved et gør-det-selv projekt, er du nødt til at være realistisk i forhold til dine kompetencer, og din tid.

Et renoveringsprojekt kan hurtigt virke uoverskueligt, hvis du skal bruge al din fritid på det. Personligt vil jeg altid rådføre mig med en professionel. De er professionelle af en grund, og vil altid kunne gøre arbejdet bedre, end jeg kan.

Skal du have renoveret dit tag, så kan jeg helt klart anbefale Genner Blik. Teamet bag, er kompetente og professionelle. Min kone og jeg kontaktede Genner Blik efter en anbefaling fra vores vennepar. Genner Blik hjalp os med vores bæredygtige og miljøvenlige zinktag. De var gode til at inddrage os under hele porcessen, og resultatet var et smukt og moderne zinktag.

Har du styr på reglerne for et nyt tag?

Uanset, hvilket projekt du påbegynder, så er det altid en god ide at sætte sig ind i reglerne og lovene for det enkelte projekt. Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt, når du skal renovere dit tag.

Den første, og måske vigtigste betingelse, er at taget skal kunne modstå vind. Udover dette, så skal dit tag have en hælding på mere end 2,5%. Dette er grundet smeltetvandet. Smeltevandet fra sneen skal kunne løbe ned af taget.

Tagbeklædninger kommer i mange former og afskygninger. Der kan derfor også være forskellige gældende regler afhængigt af, hvilken type af tagbeklædning, du vælger. Det er derfor en god ide, at undersøge disse praktiske ting, før du går videre med dit renoveringsprojekt.

Har du tænkt over isolering til dit tag?

Ligesom der er regler for et nyt tag, så eksisterer der også regler og love omkring isoleringen af tage. Isoleringen af dit tag er essentielt, fordi at 30% af varmen i dit hjem siver op gennem loftet. Dårligt isoleret tage, er lig med en høj varmeregning. Dem vil vi gerne undgå. Jeg kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at investere i god isolering.

God isloering af dit hjem, giver dig også en højere energianmærking. Du forøger dermed din boligs værdi, og dette kan lede til en mere favorabel værdiansættelse af din bolig.

Har du taget højde for økonomien?

En tagrenovering er omkostningfuldt. Men sørger du for at planlægge dit renoveringsprojekt nøje, så kan du sørge for at økonomien ikke skrider. Der vil næsten altid opstå uforudsigelige og tekniske problemer, så det er derfor en god ide at have en buffer i sit budget, skulle uheldet være ude.

Har du brug for kompetente og professionelle folk til at håndtere dit tagrenovering, så kan jeg helt klart anbefale Genner Blik.

admin